Boeken

Boek 'Een goed begin is het halve werk, 10 aandachtvangers & 30 lesopeningen voor het voortgezet onderwijs' 

ISBN 978-90-822192-5-8 Weer beschikbaar! Bestel hier voor slechts € 14,95

‘Elke les hetzelfde, dat is saai!’, horen we veel leerlingen zeggen. Maar waar start je met het brengen van afwisseling in je lessen? Het antwoord is simpel! Bij het begin.

Een goed begin is het halve werk is een inspirerend boek met 10 aandachtvangers en 30 lesopeningen om te gebruiken bij jouw lesvoorbereiding. De les openen doe je in de docentenrol van presentator. Je wilt hierbij direct bij het begin van de les de aandacht vangen en vestigen op jou als docent en de lesinhoud. Gebruik de lesopeningen voor een verrassende start. Het fotomateriaal geeft je in één oogopslag een idee van hoe het begin van je les er uit kan zien. Tijdens een les ben je meerdere malen presentator. Bijvoorbeeld als je na een activiteit of lesfase de aandacht wilt verplaatsen van de lesactiviteit naar jou. Hiervoor zijn de verschillende aandachtvangers opgenomen in het boek. Probeer de aandachtvangers en lesopeningen uit en je zult ervaren dat de afwisseling zorgt voor meer motivatie bij leerlingen en gerichte aandacht voor jou en het lesonderwerp.
Haal de beste presentator in jezelf naar boven!

Een goed begin is het halve werk is bedoeld voor alle docenten in het voortgezet onderwijs die de docentenrol van presentator een kwaliteitsimpuls willen geven en/of afwisseling willen brengen in de invulling van deze rol. Dit boek is geschreven door Frank Gaarthuis (docent economie). Hij is ook de auteur van het boek Ik ga differentiëren, praktisch handboek voor docenten in het voortgezet onderwijs.

Het boek heeft als onderliggende didactisch concept 'De vijf rollen van de leraar'. We hebben de rol van presentator uitgewerkt in het boek.

Bekijk hieronder het filmpje van Leraar24 en zie hoe lesopeningen er in de praktijk uit kunnen zien:

Boek 'Ik ga differentiëren, praktisch handboek voor docenten in het VO'.

ISBN 978-90-822192-3-4 Bestel hier voor slechts € 14,95!

Differentiëren! Een containerbegrip dat nog wel eens verward wordt met 'gepersonaliseerd leren' of 'geïndividualiseerd onderwijs'. Een term die doorgaans weerstand oproept bij docenten, want hoe is dat mogelijk met zoveel leerlingen voor je neus? Wat is differentiëren nu eigenlijk en hoe kun je het praktisch toepassen zodat het jou en de leerlingen iets oplevert? Op deze vragen krijg je antwoord in dit boek. 

De auteurs zaten met dezelfde vragen en besloten om dit begrip handen en voeten te geven. Zij staan zelf voor de klas op een middelbare school en geven les aan VMBO, HAVO en VWO klassen. Het begrip differentiëren hebben zij zo uitgewerkt dat je er in jouw lespraktijk direct mee aan de slag kunt. Ik ga differentiëren is een praktisch handboek met werkvormen die je direct kunt gebruiken. 

Ik ga differentiëren is bedoeld voor alle docenten in het voortgezet onderwijs. Dit boek is geschreven door Frank Gaarthuis (docent economie), Wies Admiraal (docent Frans) en Michelle Geisink (docent Engels). Zij schreven eerder het boek 'Een goed begin is het halve werk, 25 lesopeningen voor het Voortgezet Onderwijs'.

Boek 'Docent zijn Supermensen, een inkijkje in het beroep van docent'.

ISBN 978-90-822192-4-1 Bestel hier voor slechts € 14,95

Docenten hebben Nederland, in slechts enkele generaties, van een ontwikkelingsland tot een land met een zeer groot aantal hoogopgeleiden. Op Scandinavië na beschikt Nederland over de hoogst opgeleide beroepsbevolking in Europa. De docent is hiermee de spil van onze kenniseconomie. Dit boek gaat over de manier waarop docenten deze schijnbaar onmogelijke taak volbrengen. Conclusie? Docenten zijn Supermensen! 

De auteur geeft in dit boek, met de nodige humor, een inkijkje in het beroep van docent op een middelbare school. Van succesvolle tot compleet mislukte lessen. Van de reden waarom werken met leerlingen zo leuk is tot de minder leuke aspecten van het vak. Van fit zijn en plezier hebben in het uitoefenen van het beroep tot zijn burn-out. 

Docenten zijn Supermensen is bedoeld voor alle docenten die even lekker door een relativerende bril naar hun beroep willen kijken (met lachgarantie). Maar zeker ook voor studenten aan lerarenopleidingen, potentiële zij-instromers, ouders, politici en anderen die benieuwd zijn naar wat het beroep van docent nu eigenlijk écht inhoudt. Dit boek is geschreven door Jos van Bellen (docent biologie).