Blog overview

Interview Wilfred Genee over de rol van presentator

Voor het boek ' Een goed begin is het halve werk, 10 aandachtvangers en 30 lesopeningen voor het voortgezet onderwijs' heb ik Wilfred Genee geïnterviewd. In dit boek is namelijk de docentenrol van presentator volledig uitgewerkt en Wilfred Genee geeft tips als één van de beste presentatoren van Nederland.

Lees verder

Boek: 'Ik ga differentiëren' naar derde druk!

Het boek 'Ik ga differentiëren, praktisch handboek voor docenten in het voortgezet onderwijs' gaat naar de derde druk. Veel docenten en scholen hebben dit praktische boek waardoor je direct aan de slag kunt met differentiëren in jouw lespraktijk al in huis. Het boek is verkrijgbaar via de boekhandel en bol.com!

Lees verder

Boek: Docenten zijn Supermensen!

Er verschijnt weer een nieuw boek van Gaarthuis Educational Publishing Company! 'Docenten zijn Supermensen' gaat over: Docenten hebben Nederland, in slechts enkele generaties, van een ontwikkelingsland tot een land met een zeer groot aantal hoogopgeleiden. Op Scandinavië na beschikt Nederland over de hoogst opgeleide beroepsbevolking in Europa. De docent is hiermee de spil van onze kenniseconomie. Dit boek gaat over de manier waarop docenten deze schijnbaar onmogelijke taak volbrengen. Conclusie? Docenten zijn Supermensen! De auteur geeft in dit boek, met de nodige humor, een inkijkje in het beroep van docent op een middelbare school. Van succesvolle tot compleet mislukte lessen. Van de reden waarom werken met leerlingen zo leuk is tot de minder leuke aspecten van het vak. Van fit zijn en plezier hebben in het uitoefenen van het beroep tot zijn burn-out. Docenten zijn Supermensen is bedoeld voor alle docenten die even lekker door een relativerende bril naar hun beroep willen kijken (met lachgarantie). Maar zeker ook voor studenten aan lerarenopleidingen, potentiële zij-instromers, ouders, politici en anderen die benieuwd zijn naar wat het beroep van docent nu eigenlijk écht inhoudt.

Lees verder

GOED NIEUWS! Releasedatum 'Een goed begin' bekend!

De volledig herschreven versie van ‘Een goed begin is het halve werk, 25 lesopeningen voor het voortgezet onderwijs’ verschijnt op 30 november 2019 en is te verkrijgen via jouw boekhandel en bol.com! Grotere aantallen bestellen? Neem contact op via de contactpagina. Het boek zal in de eerste helft van december worden geleverd. In dit boek hebben we de docentenrol van presentator volledig uitgewerkt (nu met 30 lesopeningen en 10 aandachtvangers) en je krijgt tips van één van de beste presentatoren van Nederland! hashtag#onderwijs hashtag#didactiek hashtag#derolvanpresentator hashtag#debestepresentatorvannederland hashtag#lesopeningen hashtag#aandachtsvangers

Lees verder